Odlučili ste se za postavljanje PVC prozora? Evo koje trikove morate znati!

Odlučili ste se za postavljanje PVC prozora? Evo koje trikove morate znati!

PVC prozori su kroz godine postali jedan od najtraženijih proizvoda na tržištu. Postali su popularni zbog odličnog omjera cijene i kvalitete, a što je vrlo bitno, imaju zaista dugi vijek trajanja. Razgovarali smo sa stručnjacima iz ART X koji su nam otkrili sve prednosti PVC stolarije, te trikove za uspješno održavanje i iskorištavanje svih prednosti koje donose.


Prednosti PVC prozoraNajveća prednost PVC prozora je definitivno toplinska izolacija te ušteda velike količine električne energije pri grijanju u zimskim i hlađenju u ljetnim mjesecima. 


Isto tako, PVC prozori pružaju odličnu zvučnu izolaciju što je neophodno svima koji žive u centru grada ili u blizini prometnica. Otporni su na sve vremenske uvijete, a održavanje ne iziskuje nikakve dodatne troškove - boja im neće izblijediti ili požutiti s vremenom, a povremenim čišćenjem dugo ćete imati naizgled nove PVC prozore.


Ugradnja PVC prozora ulaganje je koje će se dugoročno isplatiti, kako u funkcionalnom, tako i u estetskom smislu. Kako iskoristiti njihov puni potencijal?
 

Podmazivanje prozoraS vremenom kada se javi škripanje prozora, tj. ručica i mehanizama, možete uzeti stvar u svoje ruke bez da zovete majstora. Prozori se održavaju na način da se metalni dijelovi povremeno čiste i podmazuju. Barem jednom godišnje, potrebno je podmazati uljem sve dijelove prozora koji su pokretni.


Ventilacija


PVC prozori novije generacije imaju mogućnosti postavke otvora na ventilacijski mod. 
 
 
Pri odabiru prozora uzmite u obzir da su dugoročna investicija i zapravo jedina barijera između vašeg prostora i vanjskih utjecaja. Uz pomoć ovih savjeta, možete iskoristiti pun potencijal PVC-a te uživati u njihovoj kvaliteti narednih godina.


Naši partneri

Trebate više informacija?

ART X koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se